Kurser

SNICKERI & TRÄHANTVERKVÅRA KURSER


Välkommen till oss på kurs! Vi erbjuder både längre och kortare kurser i finsnickeri och slöjd, sommarkurser och mer specialiserade kurser.

EGEN ARBETSBÄNK OCH VERKTYGSKIT

Slipp leta, fundera och släpa! Vi har gjort det enkelt för deltagarna genom att införskaffa allt material och förbrukningsartiklar. 

ALLT MATERIAL FINNS PÅ PLATS

Anpassat för traditionell möbeltillverkning.

LÄS MER OCH BOKA

NYA KURS-

DATUM: HT22!

Den här kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om trähantverk och finsnickeri. Du behöver inga förkunskaper. Kursen passar även dig som redan kan en del, kursledaren möter dig på din nivå.

Under kursen kommer du att bygga en mindre möbel, såsom sittbänk, pall, väggskåp, piedestal, nattygsbord eller liknande. Under första tillfället sker en genomgång av maskinerna och deltagarna får tillverka varsin skärbräda. Du kommer lära dig snickeriarbetets process från planka till möbel; dimensionering, sammanfogningstekniker, limning, ytbehandling, m.m. Varje deltagare har en plats vid en arbetsbänk där det finns en uppsättning av handverktyg. I verkstaden finns stationära maskiner för möbeltillverkning, så kursdeltagare har möjlighet att välja att fokusera på antingen handverktyg, maskiner eller både och.

Tid: Kl. 18:00 - 21:00

  • Tisdagar: 6 sept - 8 nov (10 tillfällen)
  • Onsdagar: 7 sept - 9 nov (10 tillfällen)


Kurstimmar: 30 tim               Pris: 4500 kr/person              Material kan köpas på plats till bra pris.

KVÄLLSKURS I MÖBELSNICKERI

SOMMARKURS I MÖBELSNICKERI

NYHET!

Den här kursen är som kvällskursen fast mer intensiv. Du lär dig samma saker fast tillfällena är längre och fem dagar i sträck. Så man kommer kunna ha kvar sina projekt på bänken redo att fortsätta där man var nästa dag. Inga förkunskaper krävs.

Tid: Måndag - fredag 10:00 - 17:00, inkl. en timmes lunch.

  • V. 26: 27 juni - 1 juli (5 tillfällen)
  • V. 27: 4 juli - 8 juli (5 tillfällen)
  • V. 31: 1 aug - 5 aug (5 tillfällen)


Kurstimmar: 30 tim             Pris: 4900 kr/person        Material kan köpas på plats till bra pris.