Kurser

SNICKERI & TRÄHANTVERKVÅRA KURSER


Välkommen till oss på kurs! Vi erbjuder både längre och kortare kurser i finsnickeri och slöjd, sommarkurser och mer specialiserade kurser.

EGEN ARBETSBÄNK OCH VERKTYGSKIT

Slipp leta, fundera och släpa! Vi har gjort det enkelt för deltagarna genom att införskaffa allt material och förbrukningsartiklar. 

ALLT MATERIAL INGÅR

Anpassat för traditionell möbeltillverkning.

LÄS MER OCH BOKA

KVÄLLSKURS I MÖBELSNICKERI

Den här kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om trähantverk och finsnickeri. Du behöver inga förkunskaper. Kursen passar även dig som redan kan en del, kursledaren möter dig på din nivå.

Under kursen kommer du att bygga en mindre möbel, såsom sittbänk, pall, väggskåp, piedestal, nattygsbord eller liknande. Under första tillfället sker en genomgång av maskinerna och deltagarna får tillverka varsin skärbräda.

Du kommer lära dig snickeriarbetets process från planka till möbel; dimensionering, sammanfogningstekniker, limning, ytbehandling, m.m. Varje deltagare har en plats vid en arbetsbänk där det finns en uppsättning av handverktyg. I verkstaden finns även stationära maskiner för möbeltillverkning, så du har möjlighet att fokusera på antingen handverktyg, maskiner eller både och.

Inga förkunskaper krävs.

I priset ingår material av hög kvalitet och fika.

HELGKURS I HANDSINKNING (DOVETAIL JOINERY)

I den här kursen kommer du att få lära dig handsinkning, även känt som laxstjärtsinkning (dovetail joint på engelska). Tekniken som utförs med handverktyg är en av grunderna i traditionell möbeltillverkning.

Efter en gemensam genomgång kommer deltagarna att få öva själva. Självklart finns det möjlighet att testa andra sammanfogningstekniker också.

Inga förkunskaper krävs.

I priset ingår material av hög kvalitet och kaffe/te.

HELGKURS - LÄR DIG TÄLJA

I den här kursen lär du dig grunderna i slöjdarbete med yxa och täljkniv. Arbetet med yxan sker vid huggkubben. Det går även att spänna fast arbetsstycket vid hyvelbänken om man vill snida med bildhuggarjärn. Exempel på objekt du kan tälja är skedar, smörknivar, stekspadar, kåsor, skålar och skulpturer.

Vi går igenom materialets egenskaper samt verktygens funktion och skötsel. Kursen omfattar även säkerhet, lämpliga träslag och ytbehandlingar.

Inga förkunskaper krävs.

I priset ingår material av hög kvalitet och kaffe/te.